cyber fulkrum wrote: i kakvi su prvi utisci.
Pa, nesto sto meni MNOGO smeta a vuce se vec od 10og broja, a sto do punog izrazaja dolazi bas u ovom 75 broju, moze da se vidi na 8 stranici!
tako da napljuvacu tu 8 stranicu kao primer, ali to je nesto sto se vuce kroz citav aeromagazin!
Dakle, mnogo prostora u casopisu se baci bezveze, ili svi ovi tekstovi mogu statati na 10 stranica manje ili ladno moze da stane jos 5 tekstova, samo da se bolje dizajnira stanica, tj ne bolje, vec da se NORMALNO dizajnira stranica, posto evo, strana 8 kao primer,nije normalna!
Ako vidite tu 8 stranicu, ona je bacena, pola stranice zauzima tekst "intervju..." font je 80, boja, pa potrosen toner... mislim INTERVJU ima slovo I visine 3.5cm, ostala slova 2.5cm!?
dakle OGROMNA kritika ka ljudima koji prelamaju strane, dizajniraju stranice, neozbiljno totalno, za mene i smesno...
dakle glavni fazon kod svakog teksta jeste naslov, uvod, preveliki fontovi, pa jos veliki razmaci izmedju teksta, pa na kraju se dobije naslov na pola stranice...bacen papir, meni izgleda detinjasto...a verujem da bi bilo tekstova da se popuni fino citav broj.
a sad pogledajte tekst na 8 i 9 stranici, kad se postavi taj tekst takav kakav je, dobije se 1.3 stubac, dakle 1 red i jos trecina reda
a na te dve stranice moze stati 6 punih redova, 6 redova (kad bi bilo bez slika itd...sto naravno ne moze, ne treba itd)pa ne citamo mi Svet pa da nam treba toliki naslov da bi shvatili da je to nesto kao bitno!
dalje,
"nakon deset godina" - velicina, polozaj , zauzece prostora !?
stvarno ne mogu da razumem, ovaj graficki dizajnerski deo posla , cista 0 (i slovima: cista nula)!