TangoSixBlog - prvi Srpski Aero-Tabloid

Veze prema interesantnim internet lokacijama.

Moderator: Muttley

TangoSixBlog - prvi Srpski Aero-Tabloid

Postby TangoSix » Thu Apr 09, 2009 18:36

Postovani clanovi AirSerbia foruma,

Na adresi http://www.tangosixblog.com nacicete moj blog koji ce (logicno) biti posvecen avijaciji (mil. civ. & all in beetween) u Srbiji i regionu.
Posto sam uvek svuda u nasoj av. sceni resio sam se posvetim celoj tematici na mnogo ozbiljniji i aktivniji nacin.
Razne teme iz svih vrsta letenja i prica o letenju ce biti obradjivane kroz prizmu mojih shvatanja i usuda da pljunem gde treba i pohvalim kako treba.
Za razliku od postojecih mejnstrim publikacija nikako i nikada se necu baviti reciklazom vesti vec iskljucivo stvaranjem originalnog sadrzaja.
Trudicu se da vas redovno snabdevam ekskluzivama i stvarima o kojima svi pricaju a saznaju se mnogo kasno i slucajno.

Postovacu veoma redovno, kombinovati uvek sto je moguce vise videa, slike i teksta. Podkast ce krenuti u drugoj fazi projetka.
Blog je za sada u Mercury(Beta) fazi, druga faza je Gemini (sa svim funkcionalnim promenama usled dobronamernih sugestija) a treca ce biti
Apollo prvi veci redizajn i unapredjivanje raznih delova i celina.

TangoSixBlog projekat se ne sadrzi samo iz bloga, bice tu jos nekih povezanih celina i sadrzaja ali o tome drugom prilikom i malo kasnije.

Blog je kao sto cete videti uradjen intenzivno u 2.0 fazonu. Tu je twitter i jos neki dodatni sadrzaji koji ce biti aktivirani u Gemini fazi.
Ohrabricu vas da se pretplatite na RSS ili prijavite na dobijanje novih postova mail-om, uclanite u FaceBook Fan Page i pretplatite se na YouTube kanal bloga na kome ce biti svi video sadrzaji koji ce biti u postovima plus oni koji nisu stigli da budu objavljeni.
Anketa ce biti jako bitan deo bloga i po jedno pitanje ce se smenjivati svake nedelje.

Vas kao iskusne aero-web konzumente pozivam da mi date sve moguce sugestije, savete i predloge.

Sta reci nego dobrodosli ;)
www.tangosixblog.com - prvi Srpski Aero-Tabloid
TangoSix

Re: TangoSixBlog - prvi Srpski Aero-Tabloid

Postby topalovicdj » Thu Apr 09, 2009 21:08

bravo i sretan pocetak iliti plavo nebo
pozdrav Djordje
topalovicdj

Postby TangoSix » Thu Apr 09, 2009 23:19

Hvala na lepim zeljama ;)

I ovde da dam javno izvinjenje sto se tice Aeromagazin unboxing-a - http://tangosixblog.com/2009/04/09/aero ... ideo-cast/
Tu sam isprozivao odlican clanak o EW Mi-8 i JAK-u. Nisam obratio paznju o sadrzaju, nego me je odma podsetio na neki default tekst kojih smo se nacitali na tone.
A ispada da je tekst veoma nov, originalan i svez. I jos ga je pisao Radic koga izuzetno cenim (posebno zbog poslednjeg clanka o Orlu u AFM)
Sem toga ostalo je sve na mestu :)
Ocekujte jos vise kritika u tekst analizi ;)
TangoSix

Postby cyber fulkrum » Fri Apr 10, 2009 02:41

Pljuvacina je pala,sto sada lizati.Na kraju krajeva vi ste tabloid a to mi nekako dodje kao zuta stampa.Ako me secanje ne vara Aeromagazinu je ovo 12 godina izlazenja sa vise ili manje uspeha,sa dobrim i losim tekstovima.Vidim da su ga entuzijasti skenirali i nalazi se na netu,sto znaci da za njim postoji interesovanje,neka im je to je za pohvalu.Prolazio je iste bolesti kao i nase vazduhoplovstvo te se nadajmo da ce uz pomoc svih Vas da pozivi i da neki novi klinci pocnu da ga vode.Za sada je u rukama onih koji hoce,znaju i mogu nesto da kazu o vazduhoplovstvu.
neprekidno u virtuelnom prostoru

Image

http://otpisani.niceboard.com/index.htm
cyber fulkrum

Postby TangoSix » Fri Apr 10, 2009 11:15

@CF Pljuvacina se nikako ne lize, samo priznajem gresku (sto cu uvek raditi) u vezi pomenutog Radicevog teksta.
Sto se efekta Aeromagazina tice mora biti podlozan analizi i mozda mu sve to pomogne da se otrgne od "Dozvolite da se obratimo"-mentaliteta. Pomenuta emisija se emituje mozda i decenijama a obicno je smece po vise nivoa.
Ja volim Aeromagazin sto je najbizarnije, jedna od onih pravih ljubavi reklo bi se. Samo sada je doslo vreme da se malo stavi i mozak u jednacinu i da se prica o kvalitetu.
Po osnovu da su mi (kao i svima nama) dostupni slicni magazini sa strane a pogotovu "Aeroprofil" kao drugi igrac.
I pljuvati treba, ja njih, oni mene, ali ono opste-postovano samozodovoljavanje iskustvom, profesionalizmom, elitizmom i ja-sam-bio-prvi treba biti okarakterisano bljutavim kakvo i jeste. Ti ljudi ne znaju da prave magazin te vrste. To sto se time bave godinama je kao neki religijski stav. Nema veze sa realnoscu. A znamo da bog ne postoji ;)

Ali vise o tome za koji dan na blogu...
TangoSix

Postby Voja » Fri Apr 10, 2009 12:30

Ne treba pljuvati vec samo kritikovati. Iz kritike moze da se rodi nesto korisno, da se ispravi greska, a iz pljuvacine moze samo da se "rodi" neko ko je jaci od tebe (mene, vas...) pa da zazalis zbog toga sto imas hiperaktivne pljuvacne zlezde.
VES 13807
Voja

Postby TangoSix » Fri Apr 10, 2009 12:56

"Pljuvacina" u smislu kritike koja nije kurtoazna i samim tim besmislena.
TangoSix

Postby cyber fulkrum » Fri Apr 10, 2009 14:54

TangoSix wrote:Ja volim Aeromagazin sto je najbizarnije, jedna od onih pravih ljubavi reklo bi se. Samo sada je doslo vreme da se malo stavi i mozak u jednacinu i da se prica o kvalitetu.

Ti ljudi ne znaju da prave magazin te vrste.

Aeromagazin je produkt entuzijasta koji zele i imaju sta da kazu.Nije finansiran od drzave da bi mogao reci da kao poreski obveznik tvoja sredstva nisu upotrebljena kako treba.Ako stvarno smatras da neznaju da prave magazin, siroko ti polje a glad na ovim prostorima za takvim sadrzajima je ocigledna.Srbija bi mogla da podnese i vise casopisa takvog i slicnog profila te ti je tu sansa da se pokazes i oprobas u toj delatnosti umesto drzati predike.

Za avijaciju sam vezan punih 47 godina kao profesionalac i kao zaljubljenik u istu.Godinama pratim razna dogadjanja kod nas i van granica jer nepoznavanje potencijalnih protivnika moze zestoko da se osveti.Istorija vazduhoplovstva pisana je krvlju i govoriti o onom sto pisu profesinalci sa vise hiljada sati letenja i gomilom vazduhoplovnog iskustva iz pozicije pilota sa PPL licencom i 26 godina starosti je stvarno degutantno.

Nezanam cij bi ti mozak stavljao u tu jednacinu o kvaliteti,svoj sigurno nebi a uciti starce kako se deca prave ili izvodi kovit na 250 metara stvarno nema smisla.
neprekidno u virtuelnom prostoru

Image

http://otpisani.niceboard.com/index.htm
cyber fulkrum

Postby TangoSix » Fri Apr 10, 2009 14:58

E ovo je raprava!
Hvala na pocetku, nastavak i moj odgovor ocekujte svi za koji dan u obliku detaljnije analize ponovo pokrenutog Aeromagazina.
TangoSix

Postby srx » Sat Apr 11, 2009 06:56

@TangoSix

Pozdravljam svaku raspravu koja razbija jednoumlje. Zato sam i pogledao tvoj video.

Ajde, radi rasprave, da se slozimo da je tvoje "pljuvanje" ustvari "prava kritika" za razliku od neke "lazne", poltronske. Uredu, da kazemo da si onda kritikovao Aeromagazin. Svako ima pravo na svoje misljenje. Iako ti je 26 godina i nemas ni zivotnog ni pilotskog iskustva u poredjenju sa ljudima cije clanke kritikujes ipak postoji realna osnova da mozda nadjes stvarne zamjerke tekstovima. To sto neko ima iskustva ne znaci da mu je clanak dobar ili profesionalan. Zato sam odgledao tvoj video i pokusao da odgonetnem clanke iz magazina.

Prvo sam pokusao da odgonetnem koncept tvoje kritike.

Ti, dakle, listas magazin, nagadjas sadrzaj tekstova i automatskim im dajes pridjeve u 90% slucajeva sa nekim engleskim izrazima koje, opet pretpostavljam, izgovaras na Srpskom(nisam u toku zargona i rasprostranjenosti anglicizama u Srbiji, mozda su izrazi koje koristis odomacene srpske rijeci. Ako nisu dobronamjerna kritika je da srpski glasovi dj, dz, o, a... ne mogu zamjeniti slicne engleske glasove. Ako pricas na Srpskom onda nis´, samo tjeraj)
Dakle, interesuje me kako dolazis do ocjene, recenzije odnosno nivoa negativne kritike kroz listanje magazina? Pretpostavljam da imas negativnog iskustva? Da li si procitao tekstove u Aeromagazinu koji si recenzirao? Ako jesi, zasto ne pojasnis sta je to sto tekstove koje si negativno kritikovao cini losima? To bi zaista promjenilo cijelu prezentaciju.

Neke stvari se ne mogu znacajnije promijeniti bez obzira da li u rukama imas AFM ili Aeromagazin. Koncept kratkih vijesti na pocetku i sjecanja na istorijske dogadjaje su dio tematike. Magazin se obraca ljudima koji vole avijaciju sto nije bas toliko uzak pojam. Znaci, nekome su ti clanci interesantni, bas kao sto je tebi interesentan kalendar aeromitinga. Meni je potpuno besmislen jer imam mnogo opsirniji na mom kompjuteru. Sta to znaci? Mozda da kritika uobicajenog sadrzaja koji se obraca siroj publici ne moze da se zasniva na licnom ukusu? To sto se meni ne svidja kalendar aeromitinga ne znaci da je Aeromagazin smece. Tj. to sto se tebi ne svidjaju kratke vijesti i spomen palima ne znaci bas nista za objektivnu kritiku magazina.

Malo me cudi tvoja reakcija na fotografije pilota iz 1941. godine. Sam si sebe ispravio "u hodu" da nema novih slika jer onda ne bi bila istorija. U tom trenutku sam dosao do zakljucka da ti nemas koncept konstruktivne kritke ili kritike uopste. Ja smatram da ti racionalises. Imas vec spreman odgovor i sve na sta si naletio u Aeromagazinu si pokusao da uglavis u taj okvir. Ne znam sta si ocekivo od Aeromagazina u vezi 6. Aprila 1941? Da ga preskoce ove godine jer je vec dosadio svima? Stvarno dosadno, sjecanje na stradale pilote u jednom magazinu sa avijacijom kao glavnom temom! Ono sto smatras "ispunjavanjem" stranica "za dzaba" starim tekstovima je mozda osnovni izraz postovanja prema palim pilotima, cak i ako su clanci stari, sto ne znamo jer nisi prosao kroz njihov sadrzaj u kritici.

Ne razumijem kritiku reklama, pogotovu one za vojsku. Isto tako se mozemo smijati reklami za brijace gjde se Federer licka uz Tiger Woods-a. Nema uopste poente. Svaka reklama je degutanti i vulgarni upad u svijest zrtve/kupca.
Ipak, zapoceo si kritiku jedne gospodje. To je mozda nesto interesentno ako postoji neka prica o mogucem monopolu, vezama, nepotizmu bez granica, neprofesionalnom ponasanju i sl. Opet, ne znamo jer nastavak slijedi.

Kako se ispravljas na forumu nakon sto si podrobnije pogledao neki tekst pitam se da cijeli video nije samo tracenje vremena? Nadam se da ce se u nastavku kritike pojasniti identitet i potencijalni grijeh misteriozne gospodje.

Takodje se nadam da ces u buduce biti jasan povodom toga da li kritikujes nesto sto si prethodno procitao i analizirao ili da li svima tracis vrijeme. Tvoje ispravljanje nakon objavljivanja videa nam ukazuje da nisi citao tekstove a tvoje kategoricno potvrdjivanje da je ostatak kritike ipak na mjestu samo povecava sumnju u ozbiljnost recenzije.

Pozdrav
srx

Postby TangoSix » Sat Apr 11, 2009 12:08

@CF, procitaj srx-a i deo o isustvu ;)

@srx hvala ti na misljenju i detaljnoj kritici mog v-casta. Po nekom mom rasporedu objavljivanja detaljniji review ce biti za najkasnije tri dana.
Iako se verovatno konceptualno razlikujemo bicemo isto detaljni u svom obrazlaganju. Jos jednom hvala na utrosenom vremenu u pisanju tvog misljenja.
Prosto je uzivanje, uvek, kada bilo ko ima bilo sta da kaze a da pri tom vezba zdravorazumne relacije i pominje konkretne nedoslednosti u istupu a ne "ajd' po burek & jogurt pa onda da ti kazem kako se razmislja kad budes spreman". Mada, naravno, uopste se ne ljutim ni kod takvog pristupa. Mnogo mi je simpatican i uvek cu se uzivo smejati i piti pice i sa takvima.

Lepo si primetio da je video namerno ne-detaljan i to je i poenta v-casta. Naravno da kriticke "optuzbe" nameravam da potvrdim u malo detaljnijem i argumentovanijem tekstu.
Priznajem, stalo je zbog pomenute gospodje i jednog njenog monumentalnog bisera...a prsti svrbe...

U koliko si citalac mog bloga veoma sam srecan zbog toga i ohrabrio bih te da napises kritiku o svemu sto na njemu procitas. Da li ovde da li tamo.
TangoSix

Postby TangoSix » Sun Apr 12, 2009 02:43

Kao sto sam obecao, detaljnija analiza novog Aeromagazina.

"Aeromagazin review, ili samo Cak Noris moze da uradi kovit na 250m"
http://tangosixblog.com/2009/04/12/aeromagazin-review/

Da li se slazete sa mojim ocenama?
TangoSix

Return to Interesting links / Zanimljivi linkovi